Lekkere én gezonde maaltijdsalade, kan je met quinoa maken maar ook met couscous of bulgur.
Quinoa salade met fruit, walnoten en geitenkaas
2015-04-26 20:02:04
Serves 4
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
- 200 gr quinoa
- 1 grote peer of 2 kleine, gesneden in blokje
- 2-3 gedroogde vijgen
- 125 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 2-3 el granaatappelpitjes (te kopen bij de AH in een bakje, of zelf los te krijgen)
- 100 gr walnoten
- 3 el olijfolie
- 2 el honey
- 2 el rode wijn azijn of frambozen azijn (lekker (-; )
- 1-2 el gedroogde dragon, of verse blaadjes
- zout en eventueel gemalen peper
Bereiding
Bereiding
- Gebruik een fijne zeef om de quinoakorreltjes te wassen. Laat een paar keer water er overheen gaan. Zo zorg je er voor dat er geen bittere smaak blijft.
- Doe de gewassen quinoa in een middelmatige pan met gekookt water. Voeg een beetje zout toe. Zet het vuur lager en laat het nog 15 minuten gaar koken. De quinoa moet nog een beetje beet hebben en daarom is het belangrijk af te spoelen om het kookproces af te remmen.
- Rooster intussen de stukjes noot, was de peren en snij ze in gelijkmatige, kleine, stukjes.
- Snij ook de vijgen in kleine stukjes.
- Laat de quinoa uitlekken met een zeef en laat hem helemaal afkoelen.
- Roer voorzichtig door de quinoa de gekruimelde kaas, de noten en de vruchten er door heen.
- Klop de olijfolie met de azijn, de honing, de peper en het zout goed. Meng deze dressing door de salade.
- Voeg ten slotte de granaatappelpitjes toe en eventueel de dragonblaadjes.
Notities
- Serveer het liefst op kamertemperatuur.
https://www.foodsandphotos.nl/
Heb ik al gezegd dat het verrukkelijk smaakt? Zoals mijn man totaal verbaasd zei, terwijl hij het bord tot het laatste korreltje quinoa opat: “Het is lekkerder dan het er uit ziet”
Eet smakelijk!
Voor meer informatie over quinoa bezoek www.quinoa-informatie.