Geniet!
Ingrediënten (voor ong. 15 balletjes)
- 300gr zalm- / kabeljauwfilet / een andere witvis
- 1 groot sjalotje of 1 middelgrote ui gesnipperd
- 1 kleine, gekookte zoete aardappel / middelmatige wortel / aardappel
- 1/2 tl zout en gemalen peper naar smaak
- 1/2 tl kurkuma
- 1 tl honing/rietsuiker/palmsuiker
- 1 tl mosterd OF 1 tl mayonaise+beetje citroensap
- 1 mooie teen knoflook, uitgeperst
- 2 el grof gesneden dille of/en bieslook
- 1 el speltmeel of paneermeel
- olijfolie of kokosolie, als je de balletjes in een pan wilt bakken
Voor de „mayoghurt” dipsaus:
- 3 el volle yoghurt / Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- sap en rasp van citroen / limoen
- fijngesneden bieslook of dille
- snufje zout en peper
Bereiding:
- meng alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot alles is fijngemalen. Het moet geen dun mengsel worden, er mogen best een paar stukjes zichtbaar blijven.
- zet het mengsel 30-40 minuten in de koelkast. Maak in deze tijd de mayoghurt dipsaus door alle ingrediënten van de dip goed met elkaar te mengen.
- vorm er vervolgens balletjes van en plaats deze in een voorverwarmde (190 °C) oven voor 30 min.
- Als je in olie wilt bakken, verhit een koekenpan, het liefst met anti-aanbaklag met olie en bak 5-6 balletjes tegelijk in 5min rondom bruin.
- Serveertip: prik de balletjes op de satéprikkers met eventueel groente zoals augurken/paprika of tomaatjes.
Enjoy!!